Het KunstKasteel, een theatrale rondleiding door Kasteel Ruurlo


                                                                             

                                                  

Het KUnstKasteeL


is een interactieve theatrale rondleiding door kasteel Ruurlo vanaf 8 jaar, die tot stand is gekomen vanuit een samenwerking tussen museum MORE, Stichting Muziek en Kunstwijs Berkelland en Theatergroep de Nieuwe Koning.

Theatergroep de Nieuwe Koning kreeg de opdracht om een theatrale voorstelling te maken in kasteel Ruurlo, voor alle groepen 5 en 6 van de gemeente Berkelland.In de theatrale rondleiding gaat het over de geschiedenis van het kasteel en over de kunst van Carel Willink.Terwijl de helft van de klas, buiten een culturele opdracht krijgt, krijgen de kinderen binnen de theatrale rondleiding. Daarna draaien we het om. We laten zien dat het kasteel een levend organisme is dat sporen meedraagt uit het verleden. Met de kunst van Carel Willink werd Kasteel Ruurlo een kunstkasteel. INHOUD

Rondleider Willeke Willink (het achternichtje van schilder Carel Willink) is kasteelfluisteraar. Ze weet zeker dat het kasteel leeft! Samen met Willem de muziekman,krijgen ze de oudste steen van kasteel Ruurlo aan de praat.Maar die eigenwijze steen kan veel meer!Willeke en Willem belanden in hun eigen  sprookje. Graaf Roderlo, Sophia van Heeckeren, Carel Willink en zijn muze Mathilde komen voorbij. Maar hoe krijgt Willem zijn Willeke weer terug?


Tekst en spel: Regine Hilhorst

Muziek: Bert van der Veen

Voor boekingen en informatie: zie ons contactformulier of mail naar info@muziekenkunstwijs.nl.