ANdERs is HEtZELFde

We kijken met Trots terug op het Muziektheater-project " AnDErs is HeTZelfde," dat we in opdracht van Artikel 1 Overijssel en in samenwerking met het COC Twente Achterhoek en Het Twents Jeugd Symfonie Orkest in november hebben uitgevoerd voor 800 leerlingen van het middelbaar onderwijs en MBO in Twente!


Een interactieve muziektheatervoorstelling over diversiteit gericht op het mbo en de bovenbouw van het middelbaar onderwijs. 

Een komische muzikale interactieve voorstelling met scenes, liedjes en waargebeurde levensverhalen van een tattoo-king, transgenders, en muziek van het Twents Jeugd Symfonie Orkest en de 9 jarige pianovirtuoos Evander Eijsink. De voorstelling wordt gepresenteerd door Jerry Kroezen en Regine Hilhorstdie zichzelf in de voorstelling ook afvragen wie ze nu eigenlijk zijn.

Wat is normaal en wie bepaalt dat?

Dat was een van de quizvragen die we via een live-app aan de leerlingen stellen. In deze voorstelling laten we letterlijk zien dat we stickers op elkaar plakken. Stickers zijn niet erg. Maar dekken ze de lading? Zie je aan zo’n sticker hoe iemand zich van binnen voelt?


Trailer

Met medewerking van

Twents Jeugd Symfonie Orkest TJSO, Theatergroep De Nieuwe Koning, Artikel 1 Overijssel, COC Twente Achterhoek, stagiaires ROCvanTwente, Evander Eijsink , danseres Zoë van Pelt, LHBTI’s en Margot Vermeulen. Presentatie Jerry Kroesen en Regine Hilhorst. Regie en script :Regine Hilhorst

Totstandkoming en financiële ondersteuning

Gemeente Enschede, Gemeente Hengelo, Gemeente Almelo, Provincie Overijssel, Het FransenFonds, Cogascultuurfonds, Roggekamp/Peitschfonds