Regine Hilhorst

Ik ben Regine Hilhorst, 54 jaar, moeder van Wies en Sophie en partner van Lot. Ik ben theatermaker, actrice, schrijver en ik was Stadsdichter van Enschede 2013 - 2015! www.stadsdichterenschede.nl. Vanaf 2007 ben ik artistiek leider van Theatergroep de Nieuwe Koning.


Ik houd van koken.De beste ingrediƫnten bij elkaar zoeken. Roeren, proeven, ruiken, bakken, braden tot er iets smakelijks op tafel staat, dat de zinnen prikkelt. Voor mij is theater maken eigenlijk hetzelfde.

Ik schrijf om chaos te sorteren. Zoals de chaos in mijn uitpuilende keukenkastje boven het aanrecht, waar plastic broodtrommels en lege ijsbakken op je hoofd vallen, als ik de deur open doe, hoe ik het ook inpak.

Ik maak theater en liedjes over actuele zaken.Vrije voorstellingen en thematische voorstellingen voor het onderwijs, theatrale rondleidingen voor musea en kastelen en in opdracht schrijf ik gedichten, liedjes of toneelstukken op maat. Verder geef ik theatergeschiedenis aan de opleiding acteur van podiumacademie Roc van Twente, geef ik workshops improvisatie, treed op als spreekstalmeester op congressen en symposia en schrijf gedichten.