Regine Hilhorst

Ik ben Regine Hilhorst, 48 jaar, moeder van Wies en Sophie en partner van Lot. Ik ben theatermaker, actrice, schrijver en Stadsdichter van Enschede 2013 - 2015! www.stadsdichterenschede.nl

Ik houd van koken; de beste ingrediënten bij elkaar zoeken, roeren, proeven, ruiken, bakken, braden tot er een heerlijk gerecht op tafel staat, waarvan je hoopt dat het smakkend naar binnen gewerkt wordt en dat men daarna met een tevreden glimlach, voldaan, uitbuikt. Voor mij is theater maken eigenlijk hetzelfde.

Ik schrijf om chaos te sorteren. Zoals de chaos in mijn uitpuilende keukenkastje boven het aanrecht, waar plastic broodtrommels en lege ijsbakken op je hoofd vallen, als ik de deur open doe, hoe ik het ook inpak.

Ik maak theater en liedjes over actuele zaken voor managers en idealisten, voor bureaucraten en voor het jubileum van een drumband. 

En voor wie het nog wil weten:

  • Ik ben opgegroeid in Elst en deed het VWO in Nijmegen aan het Canisius College.
  • Daarna heb ik de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar te Kampen gedaan.
  • Ik was docent drama aan het MDGO te Oldenzaal en medeoprichter van Tante Piek’s Visite
  • Ik ben actrice en schrijver en artistiek leider van Theatergroep De Nieuwe Koning 1993- nu
  • Ik was dialoog- en later hoofdschrijver van de regiosoap Van jonge Leu en Oale Groond  2004-2008
  • Ik schrijf en regisseer toneelstukken, musicals en community art projecten, teksten en liedjes in eigen beheer. Eén dag in de week geef ik les aan de afdeling Kunst en Cultuur van het ROC van Twente en aan studenten op de Universiteit Twente.