Mareen Hoek

Het mooiste van spelen vind ik dat je mensen kan raken en jezelf beter leert kennen.

Ik ben geboren een Enschedese,,moeder van twee kinderen, speldocent, en heb me in de jaren bekwaamd in het spelen van toneel. Ik heb gespeeld bij improvisatietheatergroep Tante Piek’s Visite en bij muziektheatergezelschap Kalterflug. Momenteel speel ik naast De Nieuwe Koning bij het gezelschap Rood Verlangen.

En afgelopen zomer heb ik mijn eerste eigen productie gemaakt in een weiland in Enschede.Een monoloog geschreven door Lot Vekemans: Zus van.Voor het eerst op eigen benen een monoloog uitvoeren op een bijzondere plek, op eigen initiatief. Dat gaf een bijzonder gevoel. Een beetje meer volwassen geworden.

Over de Nieuwe koning

Ik speel bij De Nieuwe Koning sinds 1998. Eerst af en toe, maar de laatste jaren vorm ik, naast Regine samen met Geert Meuffels het vaste trio voor studiedagen en congressen en veel projecten. De sterke kant van ons drieën is dat we muzikaal zijn en onze stemmen samen goed klinken. Ik vind het boeiend om bij DNK te spelen omdat ik er veel van opsteek. De onderwerpen waarover we zingen en spelen zijn divers en altijd maatschappelijk. Zorg, Onderwijs, Politiek, maar het gaat altijd over mensen en hun (on)hebbelijkheden. Regine weet met een scherpe blik naar die onderwerpen met hun intermenselijke verhoudingen te kijken. Knap vind ik het hoe ze elke keer weer rake teksten weet te schrijven die de mensen vaak meteen herkennen.